Blog and News

2012-08-15 - admin

Sommaren 2012

Ja, det har sannerligen varit en annorlunda sommar både med konserter och samlingar som vi har haft, Jerusalem, jag själv med psalmkonsert på Oase stevne i Fredrikstad, samt inte minst House, och det är bara början. 

Jerusalem imorgon på Attholmen Alingsås den 4:e och i Finland Humlefestivalen den 11:e augusti, dessutom skall jag vara utanför Jönköping (Fjällstugan sommargård) den 26:e augusti…..

Sedan har vi i House Rick Pino här i GBG den 15:e september, vidare till Köpenhamn den 22:e september samt eventuellt Jerusalem konsert där, i Christiania som firar 40 årsjubileum, kan bli kul.

Det har varit en närvaro av Gud som jag inte upplevt förut, ett JA ifrån himlen i det vi står och gör. Har faktiskt svårt att sätta ord på det men det är som om man kommit in i en ny nivå av Guds närvaro som inte försvinner utan man lever i den dag och natt.

En ny tid, en förändring som vi har ropat och bett och fastat för i över 7 år nu.

Berättelsen om Marta och Maria som båda prioriterar helt olika saker är mycket mer än bara en berättelse om att det är viktigt att lyssna och vara med Jesus.

För Marta var arbete det viktigaste medan Maria hade gemenskapen och intimiteten med Jesus som det allra viktigaste i livet, och detta är inte detsamma som att man jobbar, missionerar och gör annat församlingsarbete för Gud.

Vi har inte förstått vad det innebär att “lära känna Fadern” , vad det har för effekt i våra liv, jag menar att den sista vågen, uppenbarelsen ifrån himmelen är just detta “att lära känna Gud” och utifrån detta mynnar allt liv ut ifrån oss som han lagt in i oss genom den Helige Ande.

Det är alldeles för många som slåss med fördömelse och allt annat av frestelser, som man aldrig blir riktigt fri ifrån. Många kristna i Sverige och Skandinavien är uppgivna, trötta med att arbeta FÖR Gud, eller också är man passiv och bara sitter av en massa möten. Det ligger en stor skillnad i detta.

Vi kan abeta hela livet FÖR Gud men inte MED Honom. Vi vet mycket OM Gud men känner honom ändå inte så som vi borde. Man kan höra predikningar OM Gud hur mycket som helst men ändå inte KÄNNA honom.

Jag menar på att så har det blivit i våra liv. Men Han är först av allt vår älskade pappa, vår Far som älskar oss utan reservationer. Så många av oss kan acceptera att han älskar oss, men liksom inte att han tycker om oss, att Han skulle tycka om att vara med oss. Vi har en känsla inom oss att, ok han älskar oss, men han har alltid något att förebrå oss för. Han är aldrig riktigt nöjd med oss, det finns alltid något han inte gillar hos mej, någon liten sak som han inte tycker om hos mej.

Synd då? Tycker han om synd då, eller?

Nej, han tycker inte om synd, men han hjälper oss ut ur synd och misslyckanden därför att han älskar oss utan förebråelser. Han är mer medveten vad du och jag slåss med än vad vi själva är, därför gav han oss sin son Jesus för att vi skulle bli fria människor, riktigt fria.

Pappa Gud vet, han har koll, han tog oss ut ur världen därför att han trodde på oss, han visste vad han gjorde när han frälste och KALLADE dej och mej till sej, och motivet var en sanslös kärlek till dej och mej, och så är det fortfarande.

Marta blev arg på Maria och tyckte att Jesus skulle säga till henne att börja arbeta för “Gud”, så kommer också många av “Martaarbetarna” att reagera när du tar tid med att vara en Maria.

Man tycker att man gör detta, men ändå så utstrålar man inte det livet, man utstrålar inte resultatet av ett intimt liv med Pappa Gud. Detta är inte baserat på vad man säger utan på vad man BLIR efter att ha varit MED honom.

Jesus säger att skörden är stor men arbetarna är fåLuk.10:2. Han säger i följande mening …BED därför skördens Herre att sända arbetare. Vi talar gärna att det behövs arbetare, men svaret är inte att först motivera och mobilisera en massa arbetare, utan det är att BE, (bön är dessutom ett arbete) och då menar Jesus ett kontinuerligt Marialiv utan PLIKT där vi hämtar kraft, inspiration, och uppenbarelse för själva arbetet…kom ihåg att han också säger Kasta era bördor på mej….min börda är lätt att bära och mitt ok är milt…! Matt.11.28

Det betyder att det finns en lätthet och en annan väg att gå där vi lever i en helt underbar intimitet med Jesus och Pappa Gud. Jesus sa: Följ mej så skall JAG göra er till människofiskare

Vi följer, han gör oss…så är det…han gör oss relevanta utan att vi tummar på något han säger, han fyller oss med en kärlek som “tvingar oss” som drar oss till honom och sedan människor, vi börjar se, känna, agera på saker på samma sätt som han gör, det blir inte längre en konflikt inom oss.

Utan bön är vi helt utlämnade till dom krafter som tagit kontroll över Sverige och Skandinavien, men bön förändrar, förvandlar… oss själva först och sedan ALLT omkring oss, om vi arbetar mer än vi ber blir vi kraftlösa och svaga och kan inte hålla emot när trycket på Guds folk kommer. Det är igenom bön som vi vänder på sataniska trender.

För ett antal år tillbaka bar jag väldigt mycket bördor, och har faktiskt gjort i många år, sådant som jag själv lagt på mej av plikt och sådant andra lagt på mej, jag gjorde det ju “FÖR” Gud. Jag kom då till en punkt när jag en kväll ropade högt hemma i huset i GBG: Jesus jag är besviken på dej! Dina bördor är inte alls lätta utan tunga som bly! Nu får du visa mej vad du menar när du säger att dina bördor är lätta att bära och att ditt ok är milt…det är ju allt annat än milt!

Sakta började en förändring i mitt liv där så mycket av det jag gjorde och sade var för Gud. Blev tydligt och klart för mej var mera av religiös plikt och människopåfund, med en sorts tillfredställelse man fick på insidan av att man var duktig, men som inte gav en varaktig frid i livet.

Jesus ser ALDRIG på oss som arbetare, han ser på oss som vänner! Det är en väldig skillnad att vara en sorts förbrukningsvara som behövs för ett jobb, eller högt älskad och värderad lärjunge. Jesus levde tillsammans med sina lärjungar. Han var med dom dag och natt, han sände ut dom därför att han såg på dom som en fortsättning på sitt eget liv på jorden. Inte som anställda arbetare som han hade i sitt företag.

Vi har haft en sådan syn på duktiga människor alltför mycket, vi använder t.o.m. varandra för våra egna syften ibland. Det är atmosfären i arbetet Jesus ger oss som ger oss tillfredställelse.

Detta vill jag tala om nu.

Vår främsta gemenskap och arbete bygger på FAMILJ, vi är en familj som känner och älskar Jesus först av allt och sedan med uppriktig innerlig kärlek till varandra…“Se hur dom älskar varandra” blir då bilden världen får av oss, det kan helt enkelt inte bli något annat. Så mycket av våra kyrkosystem idag bygger på att en liten del av folket bär enorma bördor medan majoriteten är mest passiv och ingen är egentligen på djupet lycklig.

Jag är övertygad att det finns en väg som fungerar, och när du varit med pappa Gud och börjat LÄRA KÄNNA honom, gör och lyder honom ifrån hjärtat och inte utav plikt.

Äkta kärlek kommer när vi vandrar i helighet (helighet är en glädje) och odelad passion för Jesus, och den blir som ett vattenfall som “skvätter” runt om oss överallt, att arbeta i en sådan underbar atmosfär är en dröm som Han vill skall bli verklig för oss alla. Allt annat läggs på plats när vi lever i gemenskap med honom som jag nämnt tidigare, det blir enklare, och inte så komplicerat som det varit.

När vi ifrån den positionen lyder Pappa Gud och gör det han säger blir vi 100 ggr mer effektiva i en enda sak. Han säger därför att det har hämtats på Marias vis ifrån honom, detta blir en enorm kontrast emot en arbetande Marta person som gör en massa men inte blir tillfredställd av det, därför att han och hon ser på sig själva som just arbetare, och inte på allvar prioriterat gemenskapen med Pappa Gud, för att börja se på sig själva på det sätt Han gör.

“Men människor blir ju frälsta”?

Ja, det har jag också sett i det jag gjort för Gud, många ggr genom alla dom år jag hållit på att tjäna honom, men det är ändå så att jag blev trött, missmodig och tyngd av bördorna jag bar. Det blir t.o.m. så att arbetet i sig blir en avgud …jag kan inte låta bli att tänka på vad som sägs i Psalm 127:2 ….Det är meningslöst att slita för brödfödan utan vila, detsamma ger Gud sina vänner medan dom sover…

Det finns alltså ett arbete som inte sliter ut dej, ett arbete i vila. Där vill han att vi skall vara tillsammans med honom. Matt. 11:28 Kom till mej ni som ARBETAR (som strävar med tunga bördor) och är betyngda, så skall jag ge er ro!

Jag ber Pappa, att Han skall tvinga Farao att släppa oss för att vi skall kunna gå ut och ha Gudstjänst i frihet, det är tid nu! Att lära känna Pappa Gud är VERKLIG frihet.

Alla trötta och missmodiga människor i Sverige behöver LÄRA KÄNNA PAPPA GUD, då blir vi inte trötta, passiva, utbrända och uppgivna, utan vi får en smittande glädje och en kraft rakt ifrån Himlen till att göra det HAN sagt och inget annat. Skörden skall in, absolut, men att lära känna Fadern är det allra viktigaste.

Love ….Uffe.

Besök gärna www.thehouse.nu för att se vad som händer med House osv.