Blog and News

2023-07-10 - admin

Thoughts from Ulf after first concert in years.

Photo: Oskar Simonsson (English further down)

Min resumé efter Hönökonserten.
Efter en hektisk helg först med fredagens Jerusalem på Hönö och sedan en mysig konsert i Eksjö med Houseband så är jag då hemma trött men glad.

När vi fick förfrågan ifrån Anders Marklund i Equminakyrkan, Hönö om att göra en Jerusalem konsert i juli så var jag lite bävande efter allt jag hade gått igenom men det blev så att vi tackade ja, trots det. Och jag ångrade inte att vi gjorde det trots att krafterna ännu inte helt kommit tillbaka.
Med över 1000 sålda biljetter och en förväntan i luften som låg både hos oss och publiken blev det en urladdning jag bara skulle kalla ”ett stort pulserande krigar hjärta”. Detta var mer än bara musik.
Att mötas av er kärlek älskade vänner var enormt uppmuntrande för oss i bandet.
Den rent himmelska närvaron jag kände bar mig igenom hela kvällen.
Det var för mig en ovanlig kväll på många sätt då jag måste erkänna att jag kände mig väldigt svag stundtals, men också hur den svagheten fullkomnades genom Hans styrka.
Är så tacksam till min Fader i himlen för hans oslagbara trofasthet emot mig och min familj genom de här sista tuffare åren. Vilken vän han är! Jag är verkligen spänd på vad som ligger och väntar i framtiden.

Tack till er som gav så mycket kärlek till oss på fredagens konsert och tack till er i bandet, Micke, Philip, Calle, Anders som lyfte mig när jag behövde det som mest under kvällen,🎸 ni var outtröttliga och ni är grymma.
Love Uffe.❤️🔥

Krigsman.
”Jag kommer aldrig att ge upp, nej jag skall vinna min segerkrans, jag skall kämpa tills jag dör, även om det kostar mig allt!”
P.s. Vi har gått igång med en ny hemsida Jerusalem.se där vi kommer att bland annat erbjuda nedladdning av det nya albumet samt en del annat smått och gott.

Lägger in ett brev som jag fick….

Hej Ulf! Vilken konsert i fredags! Jerusalems musik fullständigt stormar in i människors hjärtan och dina texter lämnar ingen oberörd! Det var verkligen genuint och ett försök att sätta ord på känslan som omringade oss är “äntligen”…..jag tror vi alla hade längtat efter detta befriande – man kände Guds ande! Att bli förflyttad från det nya fantastiska till det klassiska – det var magiskt! För mig att stå nedanför scenen (första parkett 🤩) var som att vrida tiden tillbaka……Fullt ös, rocka loss till Jerusalem – nostalgi! Det kändes som en “sammanfattning av mitt liv” och plötsligt kände jag mig fri! 🎶
Tack för att du kämpar! ❤️
Love&Blessings … 🤗

ENGLISH

MY RESUME after the concert at Hönö. After a very busy weekend I am now finally back home again, tired but happy…

When we were asked by Anders Marklund in Equmeniakyrkan at Hönö to do a concert in July I was first a little bit scared to do it. Mostly because all that I had gone through these last years. But in spite of that we decided to do it even if my strength was not fully there. And I did not regret we did it. With over 1000 tickets sold and an expectation in both us and the people that came became an explosion I only could call “a big pulsating warm warrior heart” (the best way I can say it). This was more than just music!

To be met by your love dear friends was enormously uplifting for us in the band. And the heavenly presence that I felt carried me through the whole night. It was an unusual evening in many ways to me, but I must admit at times I felt very weak but also how that weakness became strength through my Father in heaven. 

I am so grateful to him for his unfailing faithfulness to me and my family specially these last 2 years. What a friend he is! I am so full of expectancy for what is waiting ahead of us. 

Thanks to all of you that came and for the overwhelming love we met from you. 

And thank you (THE BAND) Michael, Calle (CJ), Anders and Philip (my son always speaking faith into me) for lifting me and helping me when I couldn’t run as much as I wanted, and for being there when I needed you the most. You are unstoppable even when you’re tired you’re not complaining, you are true warriors😀.

And the crew, Rob, Bjarne, Jonathan, Mike, Anton, Erik, Merch-girls….love you guys❤️ Uffe.

Lyrics from the song Warrior.

“You are no meagre opponent

But look out Satan you’d better run
Admit you’re wasting your time
You know already who’s won

The enemy takes no prisoners
So don’t go fighting alone
We must join forces in battle
And fight as one in the son.”