Blog and News

2016-07-21 - admin

Uffes tankar efter det sista dygnets stormar!

Uffes tankar efter det sista dygnets stormar!

Vi kommer att spela på sommarfestivalen i Sölvesborg den 27:e augusti.
Det är ett enhälligt beslut i bandet att vi skall göra detta. Det förekom inte ens någon diskussion emellan oss när vi blev tillfrågade. Vi var också fullt medvetna att alla inte kommer att applådera oss i vårt beslut. Men vi går dit vi känner vi skall gå.
Vi följer inte politikers åsikter, inte heller medias åsikter (kristen eller icke), inte ens kyrkans åsikter, inga präster, biskopar eller religiösa ledares åsikter, inga FB-tyckares åsikter…vi följer det Jesus gjorde och han gick vart han blev ledd. Ibland hade fariséerna åsikter om vart han gick. Fariséer finns både politiskt och religiöst! Han struntade i det. Det kommer vi också att göra. Vi är i vår fullaste rätt att följa det vi känner är rätt. Vi kommer aldrig att böja oss under någons annans kontroll eller vilja. Om det finns någon som inte längre tänker lyssna på vår musik p.g.a. detta så får det vara så. Vi tänker inte heller backa för att det finns folk som blir upprörda eller kommer med hot.

För över fyrtio år sedan mötte jag denne Jesus som revolutionerade hela mitt liv på en enda dag, han sa då till mig (det går att höra honom om man lyssnar) att du skall spela över hela världen och berätta om mig! Det har jag gjort sedan dess utan att sluta och jag kommer att göra det varthelst jag får tillfälle! Tills den dag jag dör! Vi har klarat många stormar genom åren…och vi har orsakat många av dessa bara genom att finnas till. Men vi står fortfarande och jag tror vi gör det även nästa och nästa och nästa år!

Vi kastar inte skit på den som kastar skit på oss eller andra och vi besvarar heller inte sådana kommentarer (typ Gud pissar på SD, nassesvin, hycklare, ni har krupit i säng med satan, ni har sålt er för pengar, osv.). Vi tror att det är bra om det får stå kvar då det säger mer om den som skriver det än om oss. Och jo, vi skulle gärna spela på ett KPMLr event och förresten så spelade vi på “Musik till gryningen” i Angered tillsammans med proggare, kommunister etc. när det en gång begav sig. Bara det var en upplevelse (berättar om detta i min biografi bok). (Går att köpa här)
Jesus sa att vi skall älska våra fiender och göra gott emot dem som förföljer oss, vi i Jerusalem har inga fiender, så tänker vi. Men om någon menar att de är vår fiende så kommer vi att göra allt vi kan för att respektera och älska den personen i alla fall.

Vi åker inte till Sölvesborg och Sommarfestivalen med en attityd att “vi skall visa dom var skåpet skall stå” och vi åker inte heller dit med en självrättfärdig, näsan i vädret attityd. Vi har en helt annan attityd! Vi är mycket medvetna om att vi själva är accepterade av Gud p.g.a. nåd och inget annat! Vi tror på kärleken och Guds kärlek är utan jämförelse den mest revolutionerande kraften som finns. Guds kärlek smälter ner all hårdhet inom oss, det är det enda som kan förvandla oss på djupet. Vårt arma land behöver det mer än nånsin. Gud är barmhärtig men han är också helig och han älskar sanningen. Det betyder att han står emot den som är stolt/högmodig men ger den som är ödmjuk nåd. Detta är viktigt att förstå då vi seglat ut i en självrättfärdighet i Sverige som har gjort oss blinda. Vi ser inte längre oss själva för just detta. Vi kan få Gud emot oss utan att vi ens vet om det!
Jag vill vara ärlig men ibland skäms jag över hur vi kristna håller på och hackar överallt, ja jag skäms faktiskt! Är det vad vi skall erbjuda människor som inte tror? Jag skulle inte ens vilja ta i det med tång! Det är så långt ifrån “kärleksbudskapet” (som vi kallar det) man kan komma. Vi slänger oss med ord som vi verkar ha noll koll på?

Vi i Jerusalem ser ingen skillnad på en sverigedemokrat eller en kommunist, feminist, liberal eller ateist eller whatever. Alla är människor med ett hjärta, vilja och behov att bli älskad inklusive oss. Gud gör inte den skillnaden därför gör vi inte det heller. Vi vill älska alla i alla läger! Man kan bara göra detta om man själv är fri. Stora ord men vi tror att det går med hans hjälp.

Vi hycklar inte genom att spela på Sommarfestivalen, vi skulle hyckla om vi inte gjorde det. Läs igenom det jag skrivit INNAN du nu kastar dig över en enstaka mening.
Och för upplysnings skull…vi kommer inte att backa. Vi är nog säkrare än nånsin nu.

Men en skillnad gör vi…den som kastar ur sig rena hatkommentarer och skällsord är inte välkommen här. Vi kommunicerar inte på det sättet och det bara skapar ännu mer avstånd.

Bless å love Uffe.