Gullbrannafestivalen Halmstad, Sweden

2024-02-26 - admin

Gullbrannafestivalen Halmstad, Sweden

Jerusalem tillbaka på Gullbrannafestivalen!
Jerusalem startade 1975 och räknas som ett av de första kristna rockbanden. Sedan dess har bandet turnerat världen över och släppt många studioalbum, livealbum och samlingar, som räknats som legendariska med stora framgångar i USA och listettor. Bandets grundare och frontman Ulf Christiansson, som tidigare klassats som Sveriges bästa rockröst av Sweden Rock Magazine, har dessutom släppt ett tiotal soloalbum.

2023 släpptes ”Stygn”, ett efterlängtat studioalbum. Senast det begav sig var 2010. Denna gång medverkar flera av bandets tidigare medlemmar, tillsammans med nuvarande uppsättning musiker. Något som höjer intresset ännu mer för såväl inbitna fans som nya lyssnare. Dessutom tar man ett steg mot sina musikaliskt tyngre rötter, som handlar mer om riffbaserad hårdrock med 70-talsinfluenser som på albumet Krigsman, än det lite poppigare U2-inspirerade soundet som återfinns på skivor som Prophet och She.
– Vi har haft en lång resa med detta album. Kanske den längsta i Jerusalems historia. Men vi är grymt spända och glada att nu gett ut det och komma ut och spela. Vi är väldigt tacksamma för all support ifrån fans världen över, säger bandets sångare och gitarrist Ulf Christiansson och fortsätter:

– Min son Philip, som spelat med oss sedan Father 2 Son-turnén 2014, debuterar som låtskrivare, gitarrist och sångare, så det känns inspirerande med nytt blod i bandet, när nu Philip gör entré på allvar.

I sommar är det dags för Jerusalem att komma tillbaka till Gullbrannafestivalen. Förutom Ulf och Philip Christiansson på sång och gitarr ingår Anders Mossberg på bas, Michael Ulvsgärd på trummor och CJ Grimmark på keyboards i bandet. Det blir ny musik och många gamla godingar. Missa inte detta!

Tickets!